Dstek

Ürün Hakkında

Zeytinler tam olarak olgunlaşmadan, EKİM ayında zeytinler, yeşilden pembeye dönerken tam alaca zamanında, makine kullanılmadan, elle ve aynı cinsteki zeytin ağaçlarından toplanır. Zeytin meyvesinde bulunan antioksidalar, polifenoller ve vitaminler yönünden oldukça zengindir.
Zeytinden yağa dönüşümünde, içeriğindeki antioksidalar, polifenoller ve vitaminler de azalma ve kayba uğramaması için üretim SOĞUK SIKIM tekniği ile yapılmaktadır. Soğuk sıkım işlemi yapılırken kullanılan suyun sıcaklığı oda sıcaklığında(25-27c) olmalıdır. Bol miktarda zeytinden çok az miktarda Erken Hasat Zeytinyağı elde edilebildiğinden çok kıymetli bir zeytinyağıdır.
Olgunlaşmasını tamamlamış, siyahlaşmış zeytinden üretilen, Doğal Sızma Zeytinyağına göre tadı daha meyvemsi, keskin kokulu, çağla yeşili renginde ve belirgin acılıktadır. Çiğ olarak tüketilebilir. Salatalarda ve mezelerde kullanıldığında eşsiz tatlar katar.
Tam bir sağlık kaynağıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, beyin hücrelerimizi korur ve alzheimer gibi hastalıkların gelişimini önler.