Zeytinler olgunlaşmalarını tamamlamalarını müteakip, farklı bölgedeki zeytin ağaçlarının zeytinleri birbirine karıştırılmadan, makine kullanılmadan, elle ve aynı cinsteki zeytin ağaçlarından toplanır. Zeytin toplanır toplanmaz bekletilmeden sıkılmalıdır. Bekletilmeden sıkılan zeytinyağının asit oranı düşük olur; asit oranı ne kadar düşük olursa yağın mineral değeri de o kadar yüksek olur. Asit oranı yaklaşık 0,2 – 0,4 olmalıdır.
Zeytinden yağa dönüşümü işlemi sırasında , asit oranını artırmadan, içeriğindeki antioksidalar, polifenoller ve vitaminler de azalma ve kayba uğratmadan yağı elde edebilmek için üretim SOĞUK SIKIM tekniği ile yapılmaktadır. Soğuk sıkım işlemi yapılırken kullanılan suyun sıcaklığı oda sıcaklığında(25-27c) olmalıdır.
Soğuk Sıkım Zeytinyağı yüksek kaliteli, zengin ve farklı aromalara sahiptir. Soğuk sıkım tekniği ile yapılan işlem sonucu, zeytin içeriğindeki antioksidalar, polifenoller ve vitaminler yağın içeriğinde saklamaya yardımcı olur. Yağın tenekede ya da koyu renk cam şişede saklanması tavsiye edilir.
Çiğ olarak tüketilebilir. Tüm yemeklerinizde, salatalarda ve mezelerde kullanabilirsiniz. Tam bir sağlık kaynağıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, beyin hücrelerimizi korur ve alzheimer gibi hastalıkların gelişimini önler.
